Orsolics Zénó: +36 (30) 315 5746 • info@kamaszszerviz.hu

Hogyan tudok segíteni?

 

Amikor el kell jönnie

Segíteni leghatékonyabban személyesen lehet, ezt a helyzetet nem kell szégyellnie és nem kell úgy éreznie, hogy Ön rossz szülő. Azt javaslom, hogy első alkalommal jöjjön el gyermeke nélkül és egy csésze tea vagy kávé mellett beszéljük meg, hogy mit tehetünk gyermekéért.

 

Egyéni esetkezelés

Elsődlegesen helyzet vagy állapotfelmérést végzek, amely a tájékozódást szolgálja. Fontos jól megfogalmazni az adott problémát, majd elemeire bontani. A célok megfogalmazása és a tervkidolgozás többféle módszerrel és technikával történhet de mindenképpen egy közös munka révén valósul meg. A konzultációk során fontos az együttműködési szándék és a folyamat kísérése egy biztonságosnak mondható szintig.

MobilMentor - Amikor én megyek Önökhöz


Amennyiben gyermeke nem akar semmilyen segítséget igénybe venni, de ön már nem bírja így tovább, én szívesen megteszem az első lépést. Van olyan eset, amikor gyermeke pl. egészségügyi okokból nem tud eljönni hozzám én akkor is szívesen megyek el önökhöz/hozzá.

Függőségkezelés

Mint már azt a bemutatkozásnál említettem, ismerem az utat. Az utat a lejtőn lefelé és visszafelé is megéltem. Tudom, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel lehet kezelni a korai függőségben szenvedő egyént. Első lépésként higgye el, nincs könnyű és kemény drog, könnyű függőség és kemény függőség. A kezelés hossza függ a motivációtól, a szerhasználati szokásoktól, és attól, hogy milyen régóta fogyaszt, tehát mennyire alakult ki a függőség. Nincs reménytelen eset, ha időben kezelik a problémát!
Először is kérjen időpontot, jöjjön el és beszéljen gyermekéről, a problémáról és a helyzetüket felmérve, közösen kitaláljuk a legjobb megoldást!

Szülői tanácsadás/konzultáció

Sok esetben a gyermek elzárkózik mindenfajta külső és belső segítségnyújtástól. Ilyen esetekben is lehet, kell valamit tenni. Nem szabad hagyni a rossz vagy kedvezőtlen állapotok stagnálását és megszilárdulását. A szülő tudhatja, hogy mi az, amit feltétlen megtehet és mi az, amit semmiképp ne tegyen. Hogyan lehet kimozdítani valakit az elzárkózásából, illetve egyes esetekben mi az a dolog, amit mégis megtehetünk a helyzet javulása érdekében. A család jelentheti a támogató légkört és a változás színterét is. Sok esetben a család együttes erőfeszítéseire van szükség, a további kielégítő működéshez.

Kamasz mediáció

A mediáció akkor szükséges, amikor gyermeke nem hajlandó kommunikálni semmilyen mértékben. A mediáció egy közvetítő szerep szülő és gyermeke között. A külső szakember nagy segítségére lehet a szülőnek megérteni gyermekét, megláttatja a gyermekben lejátszódó érzéseket és gondolatokat. A közvetítő egyik fél pártjára sem áll, ő a kommunikáció eszköze.

Változásmenedzselés

A hatékony változás hosszú távú folyamatok eredménye. Az egyén vagy család életének több szegmensét, területét érinti. Iskola, munkahely, szabadidő, barátok, stb. Az egyedi helyzetekben való helyes reagálást és működést kísérem, segítve ügyfeleimnek az elért eredményeket megfogalmazni és feldolgozni.

Konfliktuskezelés

Minden családban vannak konfliktusok. A kérdés hogy, hogyan kezeljük őket. A konfliktusok nagy mértéke a kamasz gyermekkel élő családokra jellemző. A konfliktusokat lehet józanul és konstruktívan kezelni, hogy mindegyik fél úgy érezze, hogy nem vesztesként kerül ki a helyzetből. Ezen módszerek megléte elsajátítható.

Egyéni prevenció

Amennyiben gyermeke még nem használt kábítószereket de Ön fél attól, hogy előbb-utóbb kipróbálja vagy úgy látja, hogy veszélyeztetett, és túl nagy nyomás nehezedik rá a kortársai felől, úgy jobb megelőzni a bajt. Manapság a gyerekek/fiatalok körében teljesen természetesen van jelen a kábítószer, nem beszélve a legális drogokról. Amennyiben gyermeke kipróbált már valamilyen drogot, az még koránt sem jelenti azt, hogy függő. A függőséghez vezető úton bármikor vissza lehet fordulni. Minél korábban avatkozunk be, annál könnyebb kezelni a kialakult helyzetet.

Krízisintervenció

Családi vagy egyéni krízishelyzet esetén azonnali beavatkozásra van szükség. Fontos, hogy minél több információ legyen a helyzetről és jól ismerjük a krízist kiváltó okot. A kríziskezelésben a legfontosabb, hogy minél előbb megszüntessük azt a mindenki számára nyugtalanító állapotot.

Díjazásom

A konzultáció 55 perces, díjazásom 20.000.- Ft.

Konzultációk az Ön otthonában: 50.000.- Ft/60 perc

 

 


Jelentkezzen MOST! Kérjen időpontot itt.
Hívását munkanapokon 8 órától 18 óráig tudjuk fogadni.
Krízishelyzetben: 0-24 h-ban fogadom hívását!

 +36 30 3155 746


  

kamaszszerviz zeno

 +36 30 3155 746
Orsolics Zénó
Addiktológiai tanácsadó, pár-és családkonzulens-jelölt

Alkohollal, drogfüggőséggel,
kamaszkorral kapcsolatos problémákban.

info a drogokról