Orsolics Zénó: +36 (30) 315 5746 • info@kamaszszerviz.hu

Elemek szűrése dátum szerint: december 2011

  péntek, 16 december 2011
Az anorexia nervosá-t a táplálkozási magatartászavarok közé soroljuk. A betegség lényege a csökkent táplálkozás, amelynek következtében jelentős fokú fogyás jön létre. A beteg az elhízástól való félelmében koplalásra kényszeríti magát saját testképének hamis vagy torz észlelése miatt. A beteg saját testét a nagyfokú fogyás ellenére is kövérnek látja.
  péntek, 16 december 2011
Tisztelt szülő! A kamaszkor jellegzetességei sokszor félreérthetőek és ijesztőek lehetnek, de nem minden esetben kell a legrosszabbra gondolni. Töltse ki az alábbi tesztet, amiből megtudhatja, hogy gyermeke veszélyben van-e?
  péntek, 16 december 2011
Gyermeke elmúlt már 18 éves, esetleg elmúlt már 20, vagy 23, netán már 26 éves is elmúlt és még mindig Önökkel él? Ön talán már elgondolkozott azon, hogy nem jó ez így! Esetleg fél, hogy életképtelen lesz gyermeke? Hiszen ebben a helyzetben mi az, amit gyermeke önmaga tesz?
  péntek, 16 december 2011
Tizenévesek agyműködését vizsgáló agykutatók megállapították, hogy olyan mértékű átrendeződés megy végbe az agyban kamaszkorban, ami felelős lehet a túlzott kockázatvállalásért, újfajta élmények kereséséért, vagy éppen az alkalmatlan válaszreakciókért. Egyre több bizonyíték mutat arra, hogy a kockázatkereső magatartás bele van programozva a serdülők agyába, ami a pszichológusok hozzáállását is megváltoztatja a "problémás" gyerekekhez.
  péntek, 16 december 2011
Napi teendők: • Tudja meg, hogy mi foglalkoztatja gyermekét aznap. • Nézzék meg együtt a házi feladatot vagy készüljenek együtt a másnapra. • Gondoskodjon arról, hogy a család rendszeresen együtt legyen. • Nap végén kérdezze meg gyermekétől, hogy mi történt vele aznap! • Erősítse meg gyermekét! • Ellenőrizze, hogy ellátta-e, a rászabott házimunkát.
  kedd, 13 december 2011
Az adatok szerint csak tavaly 22 ezer marihuánafüggőségben szenvedő embert kezeltek Nagy-Britanniában, akiknek csaknem a fele 18 év alatti. A The Independent című brit lap 10 év után úgy látja, tévedett. Ezt pedig kutatási eredményekre alapozza, amelyek szerint a marihuána függőséget, emellett sok esetben skizofréniát okoz.
  kedd, 13 december 2011
Az eddigi hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján két dolog miatt használják ezt a gázt a fiatalok, egyrészt hallucinációs, érzékcsalódásos állapotot okoz (pl. látomások), illetve eufóriát, önfeledt boldogságérzetet ad.
  kedd, 13 december 2011
Tisztelt szülő! Ha úgy érzi, hogy tennie kell valamit, akkor Ön jó úton jár. Legyen Ön a kivétel és vegyen igénybe most minden segítséget, hogy jobb legyen a családi élete. A most leírt hat pont segít Önnek a kamasz gyermekével való konfliktusokban. Legyen következetes.
  kedd, 13 december 2011
Tudja Ön, hogy mennyibe kerül az első "drogos év"?  Engedje meg, hogy saját tapasztalataimból kiindulva leírjam Önnek a drogfüggővé válás anyagi oldalát. Mennyit költ egy szenvedélybeteg drogra az első évben? Rögtön kiderül.

info a drogokról