Orsolics Zénó: +36 (30) 315 5746 • info@kamaszszerviz.hu

Mi az igazság a marihuanaról?

Az adatok szerint csak tavaly 22 ezer marihuánafüggőségben szenvedő embert kezeltek Nagy-Britanniában, akiknek csaknem a fele 18 év alatti. A The Independent című brit lap 10 év után úgy látja, tévedett. Ezt pedig kutatási eredményekre alapozza, amelyek szerint a marihuána függőséget, emellett sok esetben skizofréniát okoz.

Skizofrénia és marihuána

Egy cikkben nyilvánosan kért elnézést a The Independent brit napilap, amiért 10 éven át kampányolt a kannabisz elfogadása mellett.

 

marihuana-cannabisAz adatok szerint csak tavaly 22 ezer marihuánafüggőségben szenvedő embert kezeltek Nagy-Britanniában, akiknek csaknem a fele 18 év alatti. A The Independent című brit lap 10 év után úgy látja, tévedett. Ezt pedig kutatási eredményekre alapozza, amelyek szerint a marihuána függőséget, emellett sok esetben skizofréniát okoz. A hatvanas évek hippikorszakában a marihuána hatóanyagtartalma 10-12 százalék volt. Azóta ez megduplázódott. Az első 23 százalékos THC tartalmú füvet éppen egy magyar társaság állította elő, és Szeged Skunk névre keresztelte. De ma már nem ritka, hogy a cserépben nevelt marihuánát LSD-vel vagy éppen kokainnal, vagyis sokkal durvább kábítószerekkel oltják be. Az egyre erősebb hatóanyag-tartalmú fű pedig sokkal súlyosabb gondokat okozhat. Saját tapasztalataimból kiindulva elmondhatom, hogy a marihuána is okoz fizikai és pszichés függőséget is. Rontja a memóriát, az emlékezetet és a tüdőre is sokkal károsabb, mint a cigaretta. Tompítja a reflexeket és az érzékszerveket és az ítélőképességet is torzítja. Ezt persze ma hazánkban kevesen ismerik be, de a hazai drogszakmában egységes vélemény van a marihuána káros hatásairól.

Ha az Ön gyermeke szeretne tanulni, fejlődni, ha szeretné hogy legyenek emberi kapcsolatai, párkapcsolata, akkor ne engedje neki, hogy marihuánát fogyasszon!

info a drogokról