Orsolics Zénó: +36 (30) 315 5746 • info@kamaszszerviz.hu

Nyílt levél a családomhoz

Drogbeteg vagyok! Segítségre van szükségem Ne oldjátok meg a problémámat helyettem. Ha mégis így tennétek, csak elveszíteném a tiszteletemet irántatok, s önmagam felé is.Ne oktassatok ki, ne prédikáljatok, szidjatok, hibáztassatok, vitatkozzatok. Lehet, hogy nektek jobb lenne így, de a helyzet köztünk csak rosszabbá válna. ...
Nyílt levél a családomhoz

Drogbeteg vagyok! Segítségre van szükségem

Ne oldjátok meg a problémámat helyettem. Ha mégis így tennétek, csak elveszíteném a tiszteletemet irántatok, s önmagam felé is.

Ne oktassatok ki, ne prédikáljatok, szidjatok, hibáztassatok, vitatkozzatok. Lehet, hogy nektek jobb lenne így, de a helyzet köztünk csak rosszabbá válna.

Ne higgyétek el, ha ígérgetek. A betegségem olyan természetű, hogy úgysem tudom betartani, habár amikor mondom, komolyan gondolom. Az ígéret számomra az egyetlen út, amellyel késleltetni tudom a drogelvonás fájdalmát. De ha végre megegyeztünk valamiben, ahhoz tartsátok magatokat.

Ne veszítsétek el a türelmeteket. Ez csak ártana Nektek és nekem egyaránt.

Ne erőszakoljátok reám az aggódásotokat, hadd tegyem, amit tennem kell.

Ne higgyétek, hogy mindent elmondok Nektek. Gyakran magam sem tudom, mi az igazság.

Ne babusgassatok és ne próbáljatok megóvni tettem következményeitől.

Mindenekelőtt ne szakadjatok el a realitástól, mint ahogyan én tettem.

A kábítószer függőség - a betegségem - annál rosszabbá válik, minél régebben tart.

MOST kezdjetek el gondolkozni, tervezni, mi lehet a gyógyulás útja, keressetek egy szakembert, aki segíteni tud. Segítségre van szükségem Tőletek, egy segítő szakembertől, aki képes lesz megszabadítani ettől a nálam sokkal erősebb Hatalomtól.

Gyereketek

(egy heroin-függő fiú írta)

 

info a drogokról